Vyhledávání v katalogu dřevostaveb - bungalovy, s podkrovím

Užitná plocha
- m2
Typ
Cena na klíč
-
Dispozice
Úvodní stránka » Články » Realitní kanceláře: Rady pro majitele, jak s nimi spolupracovat

Realitní kanceláře: Rady pro majitele, jak s nimi spolupracovat

6.2.2011 - Na dnešním trhu podnikají stovky společností, které majitelům nabízejí své služby při prodeji a pronájmu nemovitostí. Jak ale nastavit pravidla pro realitní kanceláře tak, abyste sám jako majitel přispěl k co nejrychlejšímu prodeji nemovitosti za co možná nejvyšší cenu?

Rychlý prodej: nejdůležitější je cena nemovitosti

Chcete-li prodat rychle, je cena nemovitosti nejzásadnější. Neodpovídá-li totiž cenám v čase a místě obvyklým, zájemců o koupi bude mnohem méně, než když bude prodejní cena stanovena dle aktuálního stavu na trhu. Nevycházejte proto z toho, za kolik prodával nemovitost Váš soused před dvěma roky. Situace se na trhu pořád mění a navíc platí jedno pravidlo: Cena, za kterou se nemovitost prezentuje k prodeji, nemusí být skutečnou kupní cenou.

Chcete-li znát aktuální cenu nemovitosti, oslovte společnost KODEX REALITY, která Vám vytvoří svůj odhad aktuální tržní ceny nemovitosti zdarma - působíme ve východních Čechách (Královéhradecký a Pardubický kraj). Odhad aktuální ceny nemovitosti od odborného znalce Vám zprostředkujeme za režijní ceny (byt od 2.500 Kč, dům od 4.000 Kč). Investovat do odhadu se určitě vyplatí – nebudete tápat, zda jste cenu stanovili správně a budete mít v rukou dobrý podklad při jednání s RK i se zájemci o koupi.

Cenu nemovitosti snižuje vysoký počet realitních kanceláří

Neplatí, že čím více společností nemovitost nabízí, tím lépe. Je tomu právě naopak! Jestliže zájemce o koupi vidí v realitní inzerci tutéž nemovitost u pěti realitních kanceláří a často také za různou cenu, vzbudí to v něm automaticky nedůvěru: „Proč majitel při prodeji tolik tlačí na pilu? Proč potřebuje nemovitost tak rychle prodat? Za tím něco bude, nějaký problém… Exekutor, jiná finanční tíseň, hluční sousedi…“
Taková nemovitost ztrácí v očích zájemce punc exkluzivity a působí nedůvěryhodně. Jakpak by ne, když je s ní zacházeno jako „s kilem brambor na trhu“? Konzervativní obchod se statisícovými a milionovými hodnotami si totiž žádá zcela odlišný přístup. Spoluprací s více než dvěma kancelářemi sám majitel významně snižuje atraktivitu své nemovitosti a v souvislosti s ní i její hodnotu.

Stanovte pro realitní kanceláře jasná pravidla

  • spolupracujte maximálně se dvěma pečlivě vybranými profesionálními společnostmi (náš článek Výběr realitní kanceláře)
  • jasně stanovte prodejní cenu a zeptejte se, kolik bude činit cena služeb, kterou bude RK požadovat za zprostředkování kupce a vedení celého obchodu (obvykle 3 až 5 % ceny nemovitosti, která je přičtena k prodejní ceně)
  • vyžadujte, aby obě RK prezentovaly stejnou celkovou cenu – tedy i s přičtenou sumou za služby (více o ceně služeb a provizi v našem článku Provize)

KODEX REALITY s.r.o. - Vaše kancelář pro reality Hradec Králové a okolí

Máte otázky? Obraťte se na nás, vše Vám rádi vysvětlíme.
info@kodex-reality.cz, tel. 775 574 444

 

KODEX REALITY s.r.o.

Machkova 587
500 11 Hradec Králové

budova Fomei
(+420) 737 346 412
info@kodex-reality.cz

Sledujte nás

Dokumenty ke stažení

Specifikace vybavení domů 2023